ZOO Brno 26. února 2012

26.02.2012 23:16

     Dnešní den jsme měli strávit v ZOO Brno - takový byl náš původní plán. Ráno ovšem bylo tak škaredé počasí, že jsme se nechali naší babičkou zviklat ("Co tam budete dělat? Zvířata zalezlá, lavičky mokré, v tom dešti je to akorát tak o zdraví, někam chodit!"), a málem od našeho plánu upustili... Jenže odpírejte dítěti ZOO kvůli počasí, když se, i když ve vší pokoře, tváří, jakobyste mu nemohli udělat větší křivdu... A když to sluníčko snad přece nemůže být zalezlé pořád...

     Tak jsme vyrazili... A od té doby sluníčko nezalezlo, ale krásně hřálo! :-) Zvířata v ZOO byla všechna ve svých výbězích a voliérách, aby si ho také užila. Lavičky byly suché, takže i posezení bylo příjemné. Snad kromě žiraf, které ještě nevycházejí, jsme viděli všechna chovaná zvířata, krásně jsme se unavili čtyřhodinovou procházkou po Mniší hoře, na jejímž území se ZOO nachází.

     Sir se choval vzorně, i když ze začátku to byla trochu "přetahovačka" na vodítku, jak ho všechno zajímalo, ale po čase se zklidnil a zvykl si. Nejvíc se mu líbil papoušek nestor kea. Některé další reakce a obrázky zvířat, které jsem viděli, jak se nám je podařilo zachytit fotoaparátem, můžete shlédnout v naší galerii na Rajčeti. Syn si mimo jiné užil hlazení koziček v "dětské ZOO"; i hřiště měl sám pro sebe, protože návštěvníků bylo pomálu.

     Co nás ale trochu překvapilo bylo, že se dá bez velké nadsázky říct, že když už návštěvník - tak se psem! Určitě jsme jich za těch pár hodin v ZOO potkali přes dvacet! Naše babička to shrnula slovy: "No tak asi bylo počasí na vycházku se psem do ZOO!" :-)