Přejeme hezké prázdniny!

02.07.2013 17:42

     Všem návštěvníkům našich stránek přejeme hezké prožití prázdnin, spoustu pohody i v případných deštivých dnech či velkých vedrech, hodně příjemných zážitků, i kdybyste zrovna za nimi nikam nevyráželi!

     Víceméně domácí program čeká i Sira, protože má nařízený 8 týdenní pohybový klid, ze kterého nám ještě 5 týdnů zbývá... :-(

     Příčinou je natažený sval na levé přední noze - stalo se při naší jízdě u kola, jak jsem před časem psala, že ho to zmohlo a já píchla... Nejprve se zdálo, že mnou naordinované tři týdny klidu budou stačit, ale protože i poté stačila jen jedna dvouhodinová vycházka a začal zase po ránu při prvních krocích na nohu kulhat, nechala jsem ho raději důkladně vyšetřit, abych si nenamlouvala, že je to sval - a ono to bylo něco horšího, co by bylo třeba léčit nejen klidem.

     Na veterinární fakultě v Brně mu pan doktor - ortoped - zrentgenoval obě přední končetiny od ramen (OCD - negativní! :-)) až po prsty na nohou, protože kulhání na psu neviděl (bylo to totiž vždy jen pár kroků po delším klidu), jednoznačně vyloučil jakékoli problémy v oblastech kostí končetin či neurologické problémy; výsledek palpačního vyšetření byl nejistý, protože Sir si ze začátku ošahávání nechal líbit, ale opakovaně byl pak proti, takže nebylo jisté, zda reaguje na to, že ho to bolí, či na to, že se mu to prostě už jen nelíbí... Byla mu i odebrána krev, jestli neprodělal boreliózu, ale ta vyšla dobře - neprodělal.

     Závěr je tedy ten, že pes je v podstatě zdravý, jen potřebuje čas (léky nám žádné nebyly předepsány ani doporučeny) na zotavení svalu či šlachy a zátěž pak přidávat postupně a opatrně. Tak se toho držíme, byť některé naše prázdninové plány vzaly za své... Tak ať Vám vyjdou ty Vaše! :-)