IV. APZ CUP ve Vanově u Telče 2012

10.09.2012 20:54

     Poslední čtyři prázdninové dny jsme letos strávili na dalším ročníku APZ CUPu, který se tentokrát konal v areálu rekreačního střediska Úsvit ve Vanově u Telče.

     Cesta na místo pobytu byla náročná: vedro a špatně značená objížďka v Telči - snad nikdo z účastníků nedojel bez "kufrování"...

     Ubytováni jsme byli v jedné ze dvoulůžkových chatek, které si mezi účastníky srazu pro jejich tvar, rozměr a  omšelou žlutou barvu brzo získaly přezdívku "psí boudy". První noc byla díky rozlučkové akci hudební skupiny, která s námi sdílela areál, v rytmu diskotéky - od půl třetí do tří hodin nad ránem už jsem si v duchu zpívala společně s interprety z reproduktorů, protože spát se opravdu moc nedalo...

     Nicméně v pátek ráno se nám nevstávalo nijak těžce, byli jsme natěšení na program - a že bylo se na co těšit! A nejen v pátek! Výcvik, nácvik dogrisbee, ukázka práce asitenčního psa pro autistu, a především srandasoutěž - to vše stálo za to!!! A to schválně až v druhé větě píšu o vycházkách (i když nedlouhých) po moc hezkém okolí kempu a samozřejmě extra chci vyzdvihnout setkání se všemi lidmi, kteří na sraz přijeli! Spousta společných témat k rozhovorům; příležitosti k navázání nových kontaktů, doufám, že nepřeháním, když napíšu, že v některých vztazích i nových přátelství; možnost na vlastní oči vidět štěnda i dospělé psy, které jsem dosud znala jen z vyprávění či fotografií (konečně jsem na živo viděla i našeho tátu Cedrika! :-)) - to vše je hlavním důvodem, proč jsem si sraz krásně užila, i přesto že počasí nám zrovna nepřálo - hodně pršelo... Letošní sraz byl do značné míry přehlídkou gumáků a pláštěnek... :-)

     Co se týče Sirových zážitků - kdyby mohl, jistě by se zmínil především o lásce, kterou VE VELKÉ MÍŘE cítil k háravé Eileen (Himiko Šťastná Berjanka)! :-)

     A není důvod si myslet, že by se mu na srazu snad z nějakého důvodu nelíbilo: v běžných dnech si s paničkou až tolik srandy málokdy užije...  Věřím, že kdyby mohl, už by se hlásil jako zájemce o účast na dalším APZ CUPu! Však bude-li příležitost, já mu to přání ráda vyplním! A snad se tam potkáme i s Vámi, co čtete... ;-)

 

P.S. "Oficiální" zprávu o IV. APZ CUPu najdete na stránkách hlavní organizátorky akce - naší chovatelky Veroniky Hasové; v naší galerii na Rajčeti  si můžete prohlédnout výběr Axirových fotek.