Hanácká národní výstava 2013 aneb o třech nepříjemnostech

07.01.2013 19:40

     Letošní výstavní sezonu jsme zahájili účastí na včerejší Hanácké národní výstavě v Brně.

 

     Ještě jsme ani nebyli za branami Výstaviště, a už jsme řešili první nepříjemnost: z ničeho nic se k nám přihnaly dvě na volno puštěné bordeauxské dogy! Netvrdím, že byly hned nepřátelsky laděné, ale odvolání u nich nefungovalo a než se k nim dostala jejich panička, očichávání bylo už dávno u konce - a my se Sirem se ocitli uprostřed žlutého vrčícího kruhu... Dopadlo to dobře, přeci jen dogy nejsou hned útočné, a Sir se docela držel, ale příjemné uvítání to rozhodně nebylo.

 

     Asi hodinku před nástupem do kruhu jsem si všimla, že Sir má lehce zakrvácený jeden z prstů na přední tlapě. Po otření bylo vidět, že má natržený dráp - nepříjemnost číslo dvě... Naštěstí nic vážného, nějak si toho sám nevšímal, ani nevím, kdy se mu to stalo, ale asi při vystupování z vlaku, kterým jsme na výstavu jeli (škoda, že místo těch děravých schodů nejsou nějaké plnější...). Nějaké zdravotní komplikace z toho snad nebudou, ale dnes na cvičáku jsme raději vynechali překážky...

 

     Vystavování samo o sobě se nám povedlo, byla jsem sama spokojená, jak hezky se Sir předvedl, i jsme za to byli chváleni přáteli a známými, pan rozhodčí nás hodně pochválil za to, že si mohl sám prohlédnout zuby, a i když nám napsal docela pěkný posudek (kde jsem uvítala především hodnocení "silného hrudníku"), zřejmě si jako rozhodující kritérium pro hodnocení mezi Sirem a jeho konkurentem ve třídě Gaspim Šťastná Berjanka (který dostal známku "Výborný 1", ale bez titulu - dle slov majitelky kvůli zranění nad okem) zvolil hlavu a barvu srsti, kdy tu Sirovu vyhodnotil jako "méně výraznou" a bílé máme neoddiskutovatelně také více, takže jsme obdrželi známku jen "velmi dobrý 2". Jakkoli je tato známka také opravdu velmi dobrá (mnozí vystavovatelé by se asi divili, že se já nad tím pozastavuji), přeci jen je to naše dosud nejhorší ocenění :-(.  Když loňský rok byl nejhůře za "výborný 2", tak doufám, že pro ten letošní, když začíná "jen" "velmi dobrý 2", už máme ta horší ocenění vybrána ;-). 

     A i když by bylo ode mě falešné tvrdit, že jsem v první chvíli necítila zklamání, rozhodně si nezoufám! Myslím, že leckterý interšampión byl někdy během své "kariéry" (byť třebas jen ojediněle) hodnocen třeba i hůře... A i když do PP jsem výsledek zapsat nenechala, tady na stránkách ho zveřejňuji, protože to není vůbec špatný výsledek, holt jsem jen asi byla "namlsána" těmi výbornými oceněními z loňska... A pak: byla to jen jedna z výstav, na kterých bychom se letos chtěli prezentovat (a posbírat CACe :-))! Takže tolik o nepříjemnosti číslo tři... ;-)

 

     A pak už následovaly jen příjemnosti: především příjemná setkávání a hovory s přáteli a známými, uvolněné procházení se po areálu, obhlídka stánků, a fandění v závěrečných soutěžích, které sice byly dlouhé, ale bylo se na co dívat! Podívanou si prý užil i náš mladší syn, který nám poprvé dělal doprovod...     

     Soutěže skončily v pět hodin, vlak nám jel až po šesté, domů jsme dorazili po půl osmé, tak se omlouvám těm, kdo si o našich prožitcích z výstavy chtěli číst už včera ( Pájo, Helčo... ;-)) a přeji všem těm, kdož nám fandíte, aby i Vaše vystavování bylo nejen letos bez nepříjemností! :-)