Chystat pokoj před malováním? Nechte pokoj na pokoji - a vyražte na minivýlet!

14.08.2011 00:20

     Původně jsme měli dnešní den strávit především přípravami na zítřejší plánované malování našeho největšího pokoje, ale protože je panička šikovná, a pánečkovi přišlo líto promarnit nedělní odpoledne, a nevyužít sluníčka, které se konečeně po pár deštivých dnech zase ukázalo, rozhodla nakonec rodinná rada, že se půjde na kombinovaný výlet. Kombinovaný proto, že panička chtěla chodit, abych byl vyvenčený a protáhl si tělo, a páneček chtěl jet na kole. Vymysleli to krásně: kousek jsme se všichni vyvezli autem na Hřebeč, odkud jsme společně  pokračovali pěšmo (a hodně zpřevodovaně pomalu na kole...) po Naučné stezce Hřebečskými důlními stezkami.

     Cesta vede krásnými romantickými cestičkami, nikde moc lidí, máte možnost vyhlížet se ze skalní vyhlídky, po nějakém tom kilometříku další chůze i z rozhledny na Strážném vrchu. Pod sebou máte výhled na Moravskou Třebovou, do dálky až na Jeseníky! U této rozhledny jsme se rozdělili na turisty a cyklistu :-) a kolem lesní studánky a makety dolu Josefka jsme se, my - turisté, vydali zase k autu.

     Našlapali jsem dle rozcestníků cca 10 km, z informačních cedulí naučné stezky panička načerpala mnoho nových informací, já měl spoustu čuchání všeho možného, bylo to moc prima! Jen škoda, že jsem nemohl běhat moc na volno... Ale co naděláte, když jste jen turista na poddolovaném území... Všude cedule, že je životu nebezpečno pohybovat se mimo značené cesty, hrozí pád do hlubiny podzemní štoly! Panička mě nechala běhat na pětimetrovém flexi vodítku, což mi i stačilo, ale ona chudák měla co držet, to vodítko není až tak lehké (však už je pevně rozhodnutá pořídit pro nás - jsme přece tým - dogtrekový pás). A to ještě nesla půl tašky plné hub, které s pánečkem cestou našli, když zrovna nebyli na území rezervace!

     Než jsme dojeli domů, byl už páneček - cyklista taky doma, takže jsme znovu prožívali společné chvíle odpočinku. Byl už večer, tak jsem šli, příjemně unavení, spát...

     No řekněte, nebyl to lepší nedělní program, než jen chystat na malování?