Bonitace

24.03.2012 21:47

     Dnes jsme prožili velmi významný den v Sirově, potažmo i našem, životě: DEN BONITAČNÍ!

     Brzy ráno jsme odjeli do Mladé Boleslavi, kde klub dvakrát do roka (na jaře a na podzim) pořádá bonitaci. Cesta tam byla velmi příjemná, bylo se na co koukat - pěkná krajina, počasí nám přálo, tak nám ani nevadilo, že musíme jet tři hodiny. Dorazili jsme včas, s předstihem, takže jsem mohli ještě před začátkem prohodit alespoň pár slov s přáteli od aplíků, kteří se také účastnili.

     Samotný bonitační proces nám nepůsobil nejmenší potíže, dokonce sama panička byla překvapena, jak vzorně Sir stál při měření, ačkoli jinak by jistě nejraději běhal od jednoho psího kamaráda k druhému! Nejnáročnější bylo pro nás focení - i tímto děkujeme paní fotografce za její snahu a trpělivost si s každým psem dát na čas, aby výsledek byl co nejlepší! Bonitační komise byla přísná, ale objektivní - více k výsledkům posouzení viz sekce "O nás - Bonitační karta".

     V jednu hodinu odpoledne jsme v areálu už byli téměř poslední z naší posuzované skupiny - tak dlouho jsme se "zakecali" s přáteli... :-) Všechny jsme rádi viděli - bylo to moc příjemné setkání!

     A aby byl den ještě příjemnější, ačkoli jsme už tak odjížděli velmi potěšení a spokojení, rozhodli jsme se ještě cestou zpět odbočit  cca 5 km mimo trasu a zavítat (pro paničku poprvé v životě...) do Prachovských skal. Hodina a půl toulání mezi skalními útvary, vyhlížení se z vrcholků, stoupání a klesání po kamenných schodech, to vše jen umocnilo náš dobrý pocit z dnešního, tak významného, dne... Příjemně unavení jsme večer usínali s myšlenkami na "nevěsty"... :-)